Допомогти Збройним Силам України можна, здійснивши переказ з платіжної картки – будь-якого банку та будь-якої країни світу.
Реквізити на сайті Національного Банку

Новий закон - старі правила

Новый закон – старые правила 29.11.2019
В Україні набув чинності закон про державну мову. Всі суперечки щодо переводити комерційні сайти і рекламу на українську мову чи ні закінчилися. А якщо конкретно, то з 16 липня 2022 року будь-який бізнес в інтернеті зобов'язаний українізуватися - сайти і сторінки в соцмережах, що носять комерційний характер, потрібно перекладати українською мовою. Це не означає, що російський контент перестане існувати. Йдеться про те, що крім російськомовної версії у комерційних сайтів і сторінок в мережах повинна бути офіційна українська версія.

Насправді, нічого нового в цій зміні в законі немає. Українська мова давно освоївся на просторах інтернету. Інтернет ЗМІ і багато комерційні сайти, не кажучи вже про офіційні сайтах державних структур, давно містять контент державною мовою.

Що ж стосується зовнішньої реклами, то тут і нагадувати не варто про те, що всі білборди Києва, а також інших міст, давно українізовані. Рекламникам не доведеться перебудовувати бізнес. В цьому плані зміни ніяк оминути внутрішнього розпорядку і звичного ритму роботи агентств. Давайте визнаємо, для споживача це також не стане новиною, оскільки здивування на сьогоднішній день викликає, швидше, реклама на російській мові, ніж на українському.

Дорожче або дешевше

Що ж стосується питання ціни, то реклама на білбордах, природно, не може подорожчати через мовний закон. Законодавчі процеси спрямовані на регуляцію рекламного ринку, а не на його заборону, як такого. І, поки ця область затребувана, коливання неминучі.

Повернення до списку